Irinel Daniela Iacob – Alvi Dakho

Irinel Daniela Iacob - Alvi Dakho

Articol în limba rusa
НА ПУТИ К СВОЕЙ МЕЧТЕ

Articol în limba romana
        URMEAZA-TI VISUL

         Fiecarei persoane i se ofera „propriul sau” drum. Viata si destinul lui sunt ceva unitar, împletit într-un lant de diverse evenimente, experiente, succese, greseli, întâlniri si despartiri, bucurii si lacrimi, descoperiri…, manifestate în exterior si întelese în interior de fiecare printr-un proces individual.

        Fiecare dintre noi încearca sa-si planifice viitorul, sa-si stabileasca anumite scopuri, viseaza si gândeste… Toate acestea, voluntar sau involuntar, îi diversifica viata, schimbând vectorul de directie al actiunilor si faptelor sale zilnice. Se întâmpla ca, pe masura o persoana creste sau depaseste încercarile vietii, la un moment dat, un vis este înlocuit cu altul, pe care îl considera mai stralucitor si mai relevant.

        Dar nu toti reusim sa traim cel mai important vis – visul vietii. Visul pe care o persoana îl considera un ideal, indiferent de timp si circumstante… Visul pentru care si-a stabilit toate celelalte scopuri si obiective pe care si-a dorit sa le atinga prin cunostinte si experienta, prin eforturile sale de zi cu zi.

        Eroina povestii noastre este Irinel Daniela Iacob. Visul întregii ei vieti, adica visul principal, a fost pictura, de care s-a îndragostit înca din copilarie.

        Dar calea vietii nu depinde întotdeauna de dorinta si aspiratia noastra. Soarta, uneori, îti predetermina destinul. Exact asta s-a întâmplat în viata lui Irinel Daniela Iacob.

        Irinel (sa-i spunem asa pe scurt) s-a nascut si locuieste în Bucuresti – capitala României, a carei istorie pleaca din Evul Mediu profund. Orasul Bucuresti este cunoscut pentru obiectivele sale istorice, realizarile culturale si stiintifice si multe altele. Apropo, aici s-au incheiat si semnat tratate de pace în diverse momente ale istoriei (urmare a razboiului ruso-turc din 1806-1812, dupa razboiul dintre Serbia si Bulgaria (3 martie 1886), dupa cel de-al doilea razboi balcanic (10 august 1913), între România si Antanta (14 (27) august 1916), România si Tripla Alianta (6 mai 1918)).

        Irinel a absolvit Facultatea de Constructii. Este doctor în inginerie civila. Mai mult, are si doua specialitati, absolvind Facultatea de Drept. Irinel detine un Master în Drept International si un Master în Management.

        În cariera sa profesionala a ocupat un loc important în proiectarea barajului Barajul Cugir, situat pe râul Cugir în regiunea Transilvania (România) si a barajului Barajul Topoliceni, situat pe râul Bistrita în regiunea Moldova (România).

        Irinel Daniela Iacob este în prezent manager în cadrul unei mari companii si vicepresedinte al Comitetului National al Marilor Baraje, afiliata ICOLD.

        Irinel iubeste muzica clasica si moderna si citeste mult. În lectura prefera literatura clasica. Ea cunoaste îndeaproape poezia lui Serghei Yesenin, lucrarile lui Lev Tolstoi (romanele preferate fiind „Anna Karenina” si „Razboi si pace”) si Nikolai Gogol (povestea „Taras Bulba”). Lista ei de preferinte literare include opera poetului si prozatorului român modern Eduard Dorneanu. Printre poetii sai preferati Irinel îl numeste pe poetul national – Mihai Eminescu. I-a dedicat o lucrare personala, capodoperei LUCEAFARUL. Irinel nu are studii speciale în pictura si arta. Dragostea pentru pictura si arta, o mare dorinta interioara de a-si exprima, gândurile, ideile, starea de spirit, întelegerea frumosului, dragostea si senzualitatea, contemplarea si întelegerea lumii prin pictura si prin activitate creativa… – toate acestea sunt parte a esentei sale umana si feminina, de-a lungul vietii artistei.

        Am cunoscut-o pe Irinel nu cu mult timp în urma. Dar am avut sansa sa studiez cu atentie operele sale artistice, calea ei creativa. Mi-am scris impresiile si recenziile pentru unele dintre ele. Printre acestea se numara, de exemplu, capodopere creative precum „Poveste de dragoste”, un ciclu de tablouri intitulat „Anotimpuri”, etc. În comunicarea noastra, ea mi-a spus despre planurile ei creative de viitor si sper cu adevarat ca acestea se vor împlini în curând.

        În cadrul activitatii sale principale, Irinel a abordat diferite teme artistice. Genul operelor sale creative se caracterizeaza în principal printr-o directie abstracta, precum si prin impresionism si expresionism. Lucreaza cu diferite tehnici – foloseste glazura, „alla-prima”, etc. În unele dintre lucrarile ei, am vazut tehnica „tuselor suprapuse”. Aceasta este o tehnica complexa având ca rezultat o imagine compusa, sofisticata. Tusele în astfel de lucrari se aseaza pe pânza ca niste solzi de peste ce se acopera strâns si unitar unul pe celalalt. Irinel lucreaza si foloseste diverse materiale pentru compozitiile sale artistice, dar prefera culorile acrilice.

        Articol de Alvi DAKHO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *